I weekenden blev fjerde og femte afdeling af British GT kørt på Snetterton Circiut i det sydøstlige England.
Jacob Mathiassen viste særdeles gode takter, da han satte tider der kunne måle sig med de førende i feltet.

Sammenlignet med de teams, der ligger i toppen af mesterskabet, har Jacob Mathiassens team haft svært ved at finde et setup på bilen, der passer 110% både Jacob Mathiassen og hans medkører, Steve Fresle.

”De konkurrerende hold har ofte to prokørere, hvor vores team er et pro-amatør, og derfor skal bilen passe begge type kørere. Det er derfor også selvsagt, når de andre har en fordel på den front, en god fornemmelse, når vi kan slutte anden træning med at ligge nummer fire, og altså lige i hælene på de førende i mesterskabet” siger Jacob Mathiassen.

En medkører med et uheld i baghovedet

Jacobs medkører, Steve Fresle, kæmper stadig med at genvinde sin fart ovenpå et massivt uheld, da British GT blev kørt på Oulton park. Steve sluttede sidst i kvalifikationen, men det var ikke noget, der satte sit præg på Jacob Mathiassen.

”Det var en god fornemmelse, jeg havde med bilen, og derfor blev det til en nogenlunde kvalifikation. Det er klart, at jeg altid stiler efter at være den hurtigste, men med mine forudsætninger taget i betragtning, kan jeg ikke klage. Det blev til en en minimal fejl fra min side, som kostede to tiendedele af et sekund, og hvis ikke den fejl var blevet begået, så var jeg endt iblandt de hurtigste tre” siger Jacob Mathiassen, der sluttede kvalifikationen som nummer seks.

Selvom Steve Fresle startede skidt ud, og dermed tabte en del tid til de nærmeste forfølgere, rettede Jacob op på skaden ved at genvinde 25 sekunder af den tabte tid. Den unge nordjyde kunne således avancere to pladser, og bilen sluttede derfor som nummer 14 i løb 1.

Vildfaren Bentley kostede trækaksel

I løb nummer to viste Jacob atter, at han er med i feltet af hurtige kørere, hvor det er allersjovest at være. Han satte tider, som var yderst konkurrencedygtige, og fik derfor en særdeles god start på løb nummer to.
”McLaren-bilerne har en langt hurtigere topfart end os, så derfor tabte jeg to placeringer på langsiden. Jeg fik alligevel en god start på løbet, og kæmpet mig forbi en håndfuld modstandere, hvilket mest var fordi, at jeg satte fjerdehurtigste omgangstid. Desværre nåede jeg kun lige at indtage sjettepladsen, inden en Bentlet GT3-racer ramte mit baghjul og knækkede trækakslen” siger en skuffet Jacob Mathiassen.

Det blev atter til en skuffende afslutning på en afdeling af British GT for Jacob Mathiassen, men han lader sig ikke kue af den grund.
”Jeg kan tage en masse positive ting med fra denne afdeling. Det var sort uheld, der endnu en gang satte et punktum for en afdeling, men jeg fik også bevist, at jeg kan være med i toppen af British GT Championship, og det er et kæmpe skulderklap” siger han.
Jacob skal i aktion om 12 dage, hvor der står et 3-timers løb på menuen. Løbet køres på den legendariske Silverstone.
Hvis du ikke kan vente så længe, kan Jacob Mathiassen mødes til Open By Night i Hobro på fredag, hvor han udstiller sin Ferrari fra Danish Endurance Championship.
 

Skrevet af Lasse Bjerrum Pedersen